Bulletin Všehrd – duben 2016

Jan Hoferek | Ostatní, Z archivu Všehrdu

Zpět
Úvodní slovo

Milé kolegyně, milí kolegové,

mám tu velkou radost představit Vám další vydání Bulletinu Všehrd. Tento občasník vydávaný Spolkem českých právníků Všehrd si klade za cíl přinášet studentům naší alma mater zajímavé zprávy především z dění na fakultě, zároveň se však snaží obsáhnout jak širší témata právní, tak mimoprávní. Nakolik jsou naše snahy úspěšné, můžete za okamžik posoudit sami.

I tentokrát, stejně jako v minulém vydání, tvoří ústřední text bulletinu rozhovor s význačnou osobností, kterou je tentokrát spisovatel, bývalý diplomat a v současnosti ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský. Máte možnost se dozvědět něco o jeho působení v Izraeli, USA či Velké Británii, ale rovněž se také seznámit s jeho pohledem na současné společenské dění.

Další příspěvky v krátkosti zrekapitulují zajímavé akce, které na fakultě v průběhu letního semestru doposud proběhly, jako například setkání s výjimečnou ženou Eliškou Haškovou-Coolidge, či jednotlivé přednášky v rámci cyklu právnických profesí.

Rovněž se můžete těšit na úvodní díly hned dvou seriálů, které budou bulletin nově provázet. V prvním z nich Vám představíme známé české zabijáky, ve druhém pak přineseme krátké medailonky známých osobností, které patří mezi čestné členy Všehrdu.

Milí čtenáři, dovolte mi popřát Vám příjemné čtení a pohodové jaro!

Jan Hoferek, šéfredaktor časopisu Všehrd


Online prohlížet můžete ZDE

Obsah čísla

Váš přístup k životu je to nejdůležitější, říká Eliška Hašková-Coolidge

„V naší společnosti sílí hlad po někom, kdo ji dokáže přesvědčit o hodnotách, kvůli kterým stojí o něco usilovat“. – rozhovor s Michaelem Žantovským

Martin Vychopeň: Trh s advokáty stále není nasycen

Vyprodaný Obecní dům hostil ples právníků

Čeští zabijáci: Olga Hepnarová

Veřejné zakázky: co říká zákon, jak jej zadavatelé obcházejí a chystané změny

V tričku k soudu už ne, ČAK zavádí povinný dresscode

25. výročí obnovení Všehrdu

Čestní členové: Dagmar Burešová

Před 81 lety v časopisu Všehrd: Demokracie v nebezpečí?

Informace o autorovi

Jan Hoferek je studentem 2. ročníku Právnické fakulty UK a 2. ročníku Fakulty sociálních věd UK. Je držitelem jazykových certifikátů v anglickém a německém jazyce. V současné době působí na Oddělení pro Evropskou unii Kanceláře Senátu PČR.